Groen schoolplein

van advies en ontwerp tot begeleiding en uitvoering

Schooltuin / schoolplein

Hoe richt je een schoolplein in zodat kinderen meer bewegen, natuurlijk leren en het hun fantasie prikkelt?

Dit kan met natuurlijk spelen op een groen schoolplein en met schooltuinen: actief spelen, creatief spelen, fantasie, uitdaging, motoriek en behendigheid. Ontdekken van verrassende natuur, buitenlessen, alle zintuigen komen aan bod.

Bij ontwerpen voor scholen kijk ik naar creatieve inzet van middelen en duurzame oplossingen. Inheemse beplanting voor biodiversiteit in combinatie met natuurlijke speelaanleidingen.

Ik bied begeleiding bij het gehele traject: het opstellen van een projectvoorstel, verwerven van subsidie, houden van  inspiratiebijeenkomsten, samenvoegen van wensenlijst voor ontwerpvoorstel, opstellen van begroting, coördinatie van realisatie, opstellen van onderhoudsplan, begeleiden vrijwilligers. Wanneer mogelijk zoek ik aansluiting bij het groen in de buurt en betrek de ouders en bewoners uit de wijk.

Naast begeleiding, advies en ontwerp verzorgt GROENDOK ook de aanleg van een groen schoolplein op basis van een gespecificeerde offerte. Het is mogelijk om bij de aanleg samen te werken met kinderen, ouders, leerkrachten of buurtgenoten. 

 

handwaterpomp op schoolplein
speelaanleiding boomstam als brug

Contact opnemen

Aan de slag met de schooltuin?

bel 06-81327015

In een telefonisch gesprek kunnen we uw wensen en de mogelijkheden bespreken.

vul het formulier in

U kunt ook vragen stellen door het formulier in te vullen en te versturen.

Meer informatie nodig?

Stel een vraag

Scroll naar boven