Particuliere tuin

van advies en ontwerp tot begeleiding en uitvoering

Hoe ziet uw droomtuin eruit?

Een tuin om in te ontspannen en van te genieten.

Voor iedereen ziet dat er anders uit.

Elke tuin wordt uniek door de vertaling van de persoonlijke wensen in een creatief concept.

Boompioen

Aan de slag met de tuin?

Het realiseren van een nieuwe tuin of tuinrenovatie verloopt via een aantal stappen.
Natuurlijk hoeft niet bij iedere verandering alle stappen doorlopen te worden.
Meer weten? Laat het me weten en ik kom vrijblijvend langs voor een eerste kennismaking.

Stappen

Klikt het? Snap ik uw wensen en krijg ik een beeld voor ogen?  Spreekt mijn stijl u aan? De eerste stap is een vrijblijvend gesprek op locatie. Als het klikt gaan we verder.

Niet alleen uw wensen zijn van belang, maar ook de ligging ten opzichte van de zon en de buren, de bodem en de aanwezige beplanting. We inventariseren alle aspecten die van belang zijn als uitgangspunt voor het ontwerp.

Geïnspireerd door uw wensen ontstaat een concept voor de tuin. Dit is het idee achter het ontwerp. Alle onderdelen passen binnen dit concept. Daardoor ontstaat een een samenhangend geheel.

schets tuinontwerpIn het schetsontwerp ziet u hoe de wensen zijn vertaald. De tekening bevat een globale indeling van de tuin, u ziet welke elementen waar zijn gedacht en hoe die met elkaar zijn verbonden. Strakke of gebogen lijnen bepalen de vormgeving. Deze tekening wordt met u besproken. Afhankelijk van de opdracht staan enkele markante bomen, struiken of planten vermeld.

Tuinontwerp gazon als pad-GROENDOKIn het tuinontwerp wordt de ruimte ingedeeld. Vorm en stijl zijn zichtbaar. Naast de plattegrond is het ook mogelijk afbeeldingen te maken waarbij de tuin te zien is in vogelvlucht of bijvoorbeeld vanuit de woning. Zo is goed te zien welk effect het ontwerp heeft.

Materialen in tuinDe sfeer van de tuin wordt ook bepaald door de keuze van materialen. Welke (half)verharding, wat voor soort erfafscheiding, waarvan worden objecten gemaakt? Bij de keuze van materialen wordt rekening gehouden met het effect dat ze hebben op de sfeer en het klimaat in de tuin en  of ze natuurvriendelijk zijn. Aan de hand van sfeerbeelden krijgt u een impressie. Verschillende opties kunnen zo met elkaar worden vergeleken. 

BeplantingsplanMet de beplanting gaat een tuin leven. Niet alleen de bloeitijd van planten is van belang, al springt die wel het meest in het oog. De bladkleur en -vorm is jaarrond interessant. De beplanting wordt zorgvuldig samengesteld, rekening houdend met grondsoort, standplaats, omgeving en onderhoudseisen. Vroege voorjaarsbolletjes, aantrekkelijk winterbeeld, eetbare planten, bodembedekkers, hoogte in de tuin, onderwerpen die  in een beplantingsplan aandacht krijgen.

Matenplan tuinVoor de uitvoering is een tekening met de exacte maten van groot belang. Aan de hand van het matenplan kan de hoeveelheid van de benodigde materialen worden berekend.

Objecten in tuinIn een tuin kunnen diverse objecten voorkomen, zoals een pergola, vlonder, zwemvijver, tuinhuisje, speeltoestellen, schuttingen, keerwanden en ga maar door. Wanneer de objecten specifiek voor de tuin zijn ontworpen, vragen ze om een gedetailleerde uitwerking.

Offerte tuinEen nieuwe tuin brengt kosten met zich mee. De hoogte daarvan is afhankelijk van de keuzes voor beplanting, en bij de uitwerking verhardingsmaterialen, objecten, grondverzet en de hoeveelheid werk voor de aanleg. Tijdens het ontwerp en bij de uitwerking houd ik rekening met de gewenste sfeer en het budget.

tuinaanleg-GROENDOK Als de omvang van het werk of de tijdsdruk dit verlangt, werk ik samen met collega’s en bedrijven uit de buurt, afgestemd op de werkzaamheden. In andere gevallen kom ik zelf de klus klaren. Het is ook mogelijk als tuineigenaar om mee te werken of om gedeeltes zelf uit te voeren. In overleg maken we een plan voor de aanleg. De ene keer wordt een tuin binnen een week gerealiseerd en de andere keer wordt een tuin gefaseerd over jaren aangelegd.

Tuin aanleggenHet is het belangrijk om een nieuwe tuin direct goed te verzorgen. Alleen dan komt de tuin goed tot zijn recht en kunt u er lang van genieten. Wilt u alles zelf doen? Vraag naar een onderhoudsplan op maat. Natuurlijk kunt u ook het werk uitbesteden of een onderhoudsabonnement afsluiten.

Contact opnemen

Aan de slag met uw tuin of buitenruimte?

bel 06-81327015

In een telefonisch gesprek kunnen we uw wensen en de mogelijkheden bespreken.

vul het formulier in

U kunt ook vragen stellen door het formulier in te vullen en te versturen.

Meer informatie nodig?

Stel een vraag

Scroll naar boven